Tehnologia Coblației

Coblația este un proces controlat care generează o cantitate foarte mică de căldură și folosește energie (curent electric) pentru energizarea electronilor și ionilor aflați într-un mediu conductiv, în vederea obținerii unui câmp precis de plasmă energizată.

Particulele de plasmă energizată au suficientă putere pentru a rupe legăturile moleculare ale țesutului țintă, ducând la dispersarea acestuia la temperaturi relativ mici (40 -70 C). Plasma generată este utilizată pentru înlăturarea țesutului țintă cu afectarea minimă a țesuturilor adiacente.

Diferența dintre coblație și alte tehnologii de radiofrecvență

Spre deosebire de radiofrecvență, unde curentul circulă prin  corpul pacientului, în cazul plasmei curentul se întoarce prin electrod.

Coblația vs Electrocauterizarea convențională

Principiile coblației

PERFORMANȚĂ

Cu ajutorul coblației se obține o cablare eficientă a țesutului și o hemostază precisă. Acestea au ca finalitate reală: o reducere semnificativă a timpului și costurilor unei intervenții chirurgicale.

PRECIZIE

Coblația folosește un strat de plasmă bine controlat (100 – 200µm) care cablează țesutul moale, având drept rezultat suprafețe anatomice netede, bine definite.

PROTECȚIE

Coblația este asociată cu un înalt nivel de precizie și control al intervenției chirurgicale efectuate la temperaturi joase cu afectarea minimă a țesuturilor adiacente. Coblația folosește electrozi cu design special, adaptați necesităților anatomice în diferite proceduri chirurgicale.

Utilizări ale coblației

Otorinolaringologie (ORL)